Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2006 08:11

* ΕΞΠΡΕΣ: «Δάνεια 500 εκατ. από ΕΤΕπ για μετρό και νέα σχολεία. Οι χρηματοδοτικές συμβάσεις υπογράφονται τις προσεχείς ημέρες στην Αθήνα».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ανοίγει από μηδενική βάση το ασφαλιστικό. Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας αναλαμβάνει να εκπονήσει τη μελέτη».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Στην ίδια ρότα η οικονομία μετά το μήνυμα της ανοχής. Επιμονή στις διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς παροχές λένε στο υπουργείο Οικονομίας».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Από «μηδενική» βάση η νέα μελέτη για το ασφαλιστικό. Σε συνεργασία με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας».

Ασφαλιστικό

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι «εναλλακτικά σενάρια για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και για το ύψος των συντάξεων, θα περιλαμβάνει η αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό που θα εκπονήσει το Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Ο πρόεδρος της «Επιτροπής Σοφών» Ν. Αναλυτής εκτίμησε χθες ότι η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο θα γίνει έστω και αν αργήσει».

Δάνεια για σχολεία - μετρό

Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι «δανειακές συμβάσεις 500 εκατ. ευρώ υπογράφει τις προσεχείς ημέρες στην Αθήνα η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με τράπεζες και φορείς του Δημοσίου. Τα εν λόγω δάνεια, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΞΠΡΕΣ, προορίζονται για τη χρηματοδότηση των επεκτάσεων του μετρό (σύμβαση 200 εκατ. ευρώ με την Αττική Μετρό), καθώς και για την κατασκευή 230 σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα (σύμβαση 200 εκατ. ευρώ με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων)».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα