Nissan: Προσλαμβάνει 10% περισσότερους μηχανικούς

Για την ανάπτυξη νέων μοντέλων
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2006 08:43

ΣΧΕΔΙΑ για αύξηση του αριθμού των μηχανικών της κατά 10% μέσα σε τρία χρόνια, για την ανάπτυξη νέων μοντέλων και τη βελτίωση των οχημάτων που καίνε λιγότερα καύσιμα, κάνει η δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Nissan Motor Co.

H αυτοκινητοβιομηχανία χρειάζεται περισσότερους μηχανικούς, καθώς επεκτείνει την παραγωγή της και μειώνει την έκλυση καυσαερίων, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Hitoshi Kawaguchi, υπεύθυνο των προσλήψεων της Nissan, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 13 Οκτωβρίου στο Τόκυο. Η πρόσληψη προσωπικού θα αρχίσει τον Απρίλιο του 2008.

Η Nissan και οι ανταγωνίστριές της στο εσωτερικό, Toyota Motor Corp. και Honda Motor Co. κερδίζουν μερίδιο ρεκόρ στην αγορά των ΗΠΑ, εξαναγκάζοντας την General Motors Corp. και την Ford Motor Co. να κλείσουν εργοστάσια και να απολύσουν κόσμο.

Η Nissan, θα δαπανήσει το ποσόν ρεκόρ του 1,04 τρισ. γιέν (8,7 δισ. δολ.) την τρέχουσα χρήση για να κατασκευάσει εργοστάσια, να παρουσιάσει νέα μοντέλα και να αναπτύξει νέα τεχνολογία. Η Toyota, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, σχεδιάζει να προσλάβει 8.000 μηχανικούς διεθνώς έως το 2010, για να στηρίξει την επέκτασή της.

Οι μετοχές της Nissan, που κατά 44,3% ανήκει στην Renault SA, σημείωναν απώλειες 2,1%, φθάνοντας στα 1.367 γιέν η μία στο Τόκυο και διαπραγματεύθηκαν στα 1.368 γιέν η μία στις 10:10 π.μ. Οι μετοχές της Toyota υποχωρούσαν 1,7%, φθάνοντας στα 6.770 γιέν η μία, ενώ της Honda σημείωναν απώλειες 1,7%, φθάνοντας στα 4.110 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα