Samsung: Απώλειες των μετοχών στην Ασία

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Motorola Inc.
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2006 08:00

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Samsung Electronics Co., της LG Electronics Inc. και άλλων ασιατικών εταιρειών κατασκευής κινητών τηλεφώνων, μετά την αποτελέσματα της Motorola Inc., της δεύτερης σε μέγεθος του κλάδου παγκοσμίως, τα οποία διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων της διοίκησής της.

Οι μετοχές της Samsung, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων της Ασίας, υποχώρησαν έως 1,7%, ενώ της LG Electronics, της δεύτερης μεγαλύτερης της περιφέρειας, σημείωναν απώλειες 4,4% στη Σεούλ. Πτωτικά επίσης κινήθηκαν οι μετοχές των προμηθευτριών της Motorola, συμπεριλαμβανομένης της Foxconn International Holdings Ltd. του Χονγκ Κονγκ και της Jurong Technologies Industrial Corp. της Σιγκαπούρης.

Η Motorola, η οποία χθες ανακοίνωσε χαμηλότερη αύξηση των πωλήσεων σε πέντε τρίμηνα, όπως η Samsung και η LG, ανακοινώνουν χαμηλότερα κέρδη, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι ο ανταγωνισμός θα ωθήσει χαμηλότερα τις τιμές και θα περιορίσει την αύξηση των κερδών. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αύριο η Nokia Oyj, η μεγαλύτερη του κλάδου, θα ανακοινώσει χαμηλότερα από ότι αναμενόταν καθαρά κέρδη.

Η Motorola, εξήγαγε λιγότερα κινητά τηλέφωνα από ότι προέβλεπε, ενώ για το τέταρτο τρίμηνο εκτιμά ότι οι πωλήσεις ενδέχεται να είναι χαμηλότερες των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών. Η παραγωγός του μισής ίντσας λεπτού κινητού Razr, ανακοίνωσε έσοδα 10,6 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο έναντι 11,1 δισ. δολ. των προβλέψεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα