Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2006 08:02

* ΕΞΠΡΕΣ: «Με την «πλάτη στον τοίχο» η Ελλάδα για Ολυμπιακή. Υπέρογκο πρόστιμο 50.000 ευρώ ημερησίως αποφασίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « Κίτρινη κάρτα για τη φορολογία μερισμάτων. Η Κομισιόν έστειλε αιτιολογημένη γνώμη για τον διπλό φόρο».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Έρχεται ο λογαριασμός για την ΟΑ. Η Επιτροπή υιοθετεί σήμερα την εισήγηση του Επιτρόπου Μεταφορών κ. Ζακ Μπαρό».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Όροι Ε.Ε. για διευκολύνσεις στην απορρόφηση του Γ΄ΚΠΣ. Αυξάνεται η συμμετοχή της Ένωσης σε 75% για ορισμένα μόνο έργα».

Ολυμπιακή

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι « δυσάρεστες εκπλήξεις για το μέλλον της Ολυμπιακής επιφυλάσσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας από το Ευρωπαϊκή Δικαστήριο την υιοθέτηση της εισήγησης του Επιτρόπου Μεταφορών κ. Ζακ Μπαρό, για την επιβολή ενός εφάπαξ προστίμου ύψους 5,3 εκατ. ευρώ, καθώς και ενός ημερήσιου προστίμου, ύψους 50.000 ευρώ για όσο διάστημα η χώρα μας αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».

Κομισιόν

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «ναι, αλλά με προϋποθέσεις» απάντησαν τα στελέχη της Κομισιόν στην πρόταση του ΥΠΟΙΟ για αναθεώρηση δράσεων του Γ΄ΚΠΣ. Για την ανακατανομή κονδυλίων 700 εκατ. ευρώ ζήτησαν, η μεταφορά πόρων από πρόγραμμα σε πρόγραμμα, να συνοδευτεί και από ταχύτερη υλοποίηση «προβληματικών» έργων. Η «διευκόλυνση» της αύξησης της κοινοτικής συμμετοχής στο 75% διευκρινίστηκε ότι θα ισχύσει για λίγα έργα, που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης το 2006».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα