Wipro: Υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη το τρίμηνο

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2006 07:46

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη και πωλήσεις από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο η Wipro Ltd., η εταιρεία παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ της Ινδίας, που ελέγχεται από τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο της χώρας, καθώς οι πρόσφατες εξαγορές εταιρειών αύξησαν τα έσοδά της από το εξωτερικό.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 48%, φθάνοντας στα 6,96 δισ. ρουπίες (154 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου από 4,7 δισ. ρουπίες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 41%, φθάνοντας στα 35,1 δισ. ρουπίες.

Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της εταιρείας, Azim Premji, 61 ετών, δαπάνησε περίπου 200 εκατ. δολ. για έξι εξαγορές εταιρειών πέρυσι, με στόχο την απόκτηση καταναλωτών και τη μείωση του χάσματος με την Tata Consultancy Services Ltd., τη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού της Ινδίας. Η Wipro, η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία της χώρας, προχώρησε στον σχεδιασμό τσιπ και απέκτησε πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της Nokia Oyj.

H Wipro και η Tata Consultancy ανταγωνίζονται την International Business Machines Corp., τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ στον κόσμο, για τη διαχείριση δικτύων, διαχείριση λογισμικού, αλλά και την παροχή υπηρεσιών στον τομέα της μισθοδοσίας.

Η εταιρεία είχε κέρδη 4,83 ρουπίες ανά μετοχή το τρίμηνο, από 3,32 ρουπίες ανά μετοχή το προηγούμενο έτος. Δέκα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της εταιρείας θα ανήρχοντο σε 6,53 δισ. ρουπίες, σε πωλήσεις 34,4 δισ. ρουπίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα