Ryanair: Αλλαγή των όρων στα εισιτήρια, μετά την έρευνα του OFT

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2006 08:56

ΣΤΗΝ αλλαγή των όρων για τους επιβάτες όταν αγοράζουν τα εισιτήριά τους, προχώρησε η Ryanair Holdings Plc, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού μεταφορικού κόστους της Ευρώπης, μετά την έρευνα της αρμόδιας βρετανικής αρχής για τα στάνταρντ συναλλαγών της εταιρείας με το καταναλωτικό κοινό.

Το συμβόλαιο της Ryanair με τους επιβάτες προκάλεσε την αντίδραση της αρμόδιας υπηρεσίας μεταφορών της Βρετανίας, για τις υποχρεώσεις της μετά την καταστροφή αποσκευών, απώλειας και καθυστέρησης ή ματαίωσης πτήσεων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

«Η έρευνα εξασφάλισε τη βελτίωση των όρων της Ryanair και ευνοεί τους επιβάτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Office of Fair Trading της Βρετανίας. Η αεροπορική εταιρεία άλλαξε τους όρους της εις βάθος και δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα με την Ryanair, όπως ανέφερε το OFT.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία λέει ότι τα εισιτήριά της, προς 28 λίρες στερλίνες (52 δολ.) είναι τα πιο φθηνά στην Ευρώπη, είναι η πιο κερδοφόρα ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Η Ryanair μείωσε το κόστος λειτουργίας με τον περιορισμό των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των καθισμάτων που είναι επικλινή, αλλά και των δωρεάν γευμάτων κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η αεροπορική εταιρεία επανέλαβε στις 29 Σεπτεμβρίου ότι θα μεταφέρει περίπου 42 εκατ. επιβάτες το τρέχον ημερολογιακό έτος και 84 εκατ. ανθρώπους έως το 2012.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Michael O'Leary, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη του έτους για αύξηση 11% από αύξηση 5%-10%. Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου αυξήθηκαν 66% αποτέλεσμα της αύξησης του αριθμού των επιβατών και των υψηλότερων τιμών εισιτηρίων.

Ο εκπρόσωπος της Ryanair, Peter Sherrard, που επιβεβαίωσε την ανακοίνωση του OFT, αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα