Μετ’ εμποδίων ο δρόμος της ΔΕΗ προς το Bobov Dol

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2006 09:37

Μέσω της Υπηρεσίας Ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας η ΔΕΗ ζητά από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της χώρας να προβεί στην τροποποίηση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος για τον Ελεγχο της Ρύπανσης (ΟΠΕΡ) του θερμοηλεκτρικού σταθμού Bobov Dol, προκειμένου να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του σταθμού από την ελληνική εταιρεία. Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε σημερινό δημοσίευμα του βουλγαρικού ηλεκτρονικού τύπου, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του συμβούλου της ΔΕΗ στη χώρα, κ. Βλαντιμίρ Κάρολεβ.

Στο υφιστάμενο ΟΠΕΡ δεν προβλέπεται καν πως ο σταθμός μπορεί να λειτουργήσει και μετά το 2014, όταν λήγει η μεταβατική περίοδος για την εφαρμογή της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τις εγκαταστάσεις αυτού του είδους, υποστηρίζει ο Κάρολεβ προσθέτοντας πως στο υφιστάμενο ΟΠΕΡ προβλέπονται πολύ πιο αυστηρά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος σε σχέση με αυτά που ισχύουν στην ΕΕ. Για το λόγο αυτό η ΔΕΗ ζητά την τροποποίηση του ΟΠΕΡ προκειμένου να είναι σε θέση να υλοποιήσει τους επενδυτικούς της σχεδιασμούς και ο σταθμός να συνεχίσει να λειτουργεί και μετά το 2014.

Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της Υπηρεσίας Ιδιωτικοποιήσεων οι σχετικές συνομιλίες με τη ΔΕΗ θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2006.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα