Προχωρεί η πώληση του CEC

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2006 09:33

Η Επιτροπή Ιδιωτικοποίησης της National Savings Bank (CEC) ολοκλήρωσε την επεξεργασία του μνημονίου που αναφέρεται στην τελική μορφή της σύμβασης πώλησης της τράπεζας, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός οικονομικών της Ρουμανίας, κ. Sebastian Vladescu.

Το μνημόνιο πιθανώς να συζητηθεί ακόμη και σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, διαφορετικά θα συζητηθεί σίγουρα την επόμενη Τετάρτη το αργότερο, επισήμανε ο κ. Vladescu, προσθέτοντας πως το μοναδικό πρόβλημα είναι η μέθοδος μέσω της οποίας το δημόσιο θα διατηρήσει συμμετοχή ύψους 25% στην τράπεζα μετά από την ολοκλήρωση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησής της.

Ο υπουργός υπενθύμισε πως και οι δύο ξένες τράπεζες, οι οποίες έχουν προκριθεί στην τελευταία φάση της σχετικής διαδικασίας, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και OTP Bank διαθέτουν παρουσία στη Ρουμανία και επιθυμούν τη συγχώνευση της CEC με την παρουσία αυτή.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο ακύρωσης, στο συμβόλαιο πώλησης της τράπεζας, της πρόβλεψης για συμμετοχή ύψους 25% του δημοσίου, στην περίπτωση που τα μέλη της κυβέρνησης συμφωνήσουν σε χαμηλότερη συμμετοχή του δημοσίου στην τράπεζα, επισήμανε ο κ. Vladescu.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα