Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2006 08:02

* ΕΞΠΡΕΣ: «Δεν θα ικανοποιηθούν αιτήματα εκτός ορίων Προϋπολογισμού. Σαφές μήνυμα του υπουργού Οικονομικών για τους δημοσιονομικούς περιορισμούς».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Μεταρρυθμίσεις...σημειωτόν. Μόνο ήπιες αλλαγές έως τις εθνικές εκλογές. Γ. Αλογοσκούφης:« Τομές στα όρια των αντοχών της οικονομίας και της κοινωνίας».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Εμπιστευθείτε μας τα λεφτά σας. Οι ελληνικές τράπεζες διεκδικούν με προσφορές τις ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Θερμό κλίμα και ρεκόρ στις χρηματιστηριακές αγορές. Ο Dow Jones ξεπέρασε τις 12.000 μονάδες ενδοσυνεδριακά χθες».

Προϋπολογισμός

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «προκαταβολική απόρριψη όσων αιτημάτων υποβληθούν έως το τέλος του 2007 που δεν συμβαδίζουν με τις δυνατότητες της οικονομίας αποτελούν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για «δεδομένες αντοχές του Προϋπολογισμού» και «έντονους δημοσιονομικούς περιορισμούς και το 2007». Το μήνυμα του υπουργού απευθύνθηκε όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς, αλλά στο σύνολο των κοινωνικών ομάδων, οι οποίες εν όψει της κατάθεσης του νέου Προϋπολογισμού στη Βουλή, προτίθενται να προβάλουν νέες μισθολογικές απαιτήσεις».

Dow Jones

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «χρειάσθηκε να μεσολαβήσει ένας αιώνας και δέκα χρόνια περίπου για να καταφέρει ο Dow Jones να ξεπεράσει το «φράγμα» των 12.000 μονάδων. Αυτό συνέβη χθες, με το βιομηχανικό δείκτη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης να σημειώνει ενδοσυνεδριακά το νέο αυτό ιστορικό ρεκόρ. Να σημειωθεί ότι οι δείκτης ξεκίνησε με 40 μονάδες το 1896».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα