Coles Myer: Απορρίπτει και νέα προσφορά της KKR ύψους 13,7 δισ. δολ.

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2006 08:34

ΑΠΕΡΡΙΨΕ την βελτιωμένη προσφορά ύψους 18,2 δισ. δολ. Αυστραλίας (13,7 δισ. δολ. ΗΠΑ), για την εξαγορά της η Coles Myer Ltd., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Αυστραλίας από την Kohlberg, Kravis Roberts & Co., λέγοντας ότι είναι χαμηλή, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη πτώση των μετοχών της, μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Η προσφορά των 15,25 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, είναι 5,2% υψηλότερη από την προηγούμενη προσφορά τον περασμένο μήνα, αλλά υποτιμά την αξία της εταιρείας και περιλαμβάνει πολλούς όρους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Coles Myer. Οι μετοχές της εταιρείας, υποχώρησαν έως τα 13,36 δολ. Αυστραλίας η μία μετά την ανακοίνωση της KKR ότι θα αποσύρει την πρόταση έως τις 23 Οκτωβρίου, εκτός και εάν την στηρίξει το διοικητικό συμβούλιο.

Μετά την απόρριψη της προσφοράς της KKR από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, την μεγαλύτερη προσφορά που έγινε ποτέ για εταιρεία της Αυστραλίας, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Coles Myer, John Fletcher, πρέπει να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να αυξήσει τα κέρδη κατά 35% μέσα σε δύο χρόνια. Η Coles Myer θα μετονομάσει καταστήματα και θα μειώσει θέσεις εργασίας, με στόχο να αποσπάσει πωλήσεις από τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Woolworths Ltd., σε μια αγορά ύψους 70 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Οι μετοχές της Coles Myer υποχώρησαν 1,02 δολ. Αυστραλίας, ποσοστό 7%, φθάνοντας στα 13,48 δολ. Αυστραλίας η μία στη 1:03 μ.μ. στο Σύδνεϋ, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 6 Μαΐου του 2002, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών της εταιρείας από τον Fletcher, σημειώνοντας πτώση 17%.

Νωρίτερα η Coles Myer απέρριψε την προσφορά 14,50 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή. Και οι δύο προσφορές από την KKR, τη μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων στον κόσμο, με έδρα τη Ν. Υόρκη, περιελάμβαναν και όρους πρόσβασης της εταιρείας στα αρχεία των οικονομικών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα