Novartis: 12% υψηλότερα κέρδη από τα σκευάσματα για την καρδιά

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2006 08:44

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό 12% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Novartis AG, της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας, που ετοιμάζεται μέσα στην επόμενη διετία να διοχετεύσει στην αγορά τέσσερα νέα μεγάλα φάρμακα, αποτέλεσμα των υψηλών πωλήσεων των σκευασμάτων για την καρδιά και τον καρκίνο.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,87 δισ. δολ. ή 80 σεντς ανά μετοχή από 1,67 δισ. δολ. ή 71 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 1,77 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 13%, φθάνοντας στα 9,48 δισ. δολ., όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Novartis, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, σχεδιάζει να λανσάρει νέα σκευάσματα για τον διαβήτη, την υπέρταση, καθώς επίσης και για την καταπολέμηση του καρκίνου. Όλα τα φάρμακα, προβλέπεται να παράγουν πωλήσεις υψηλότερες του 1 δισ. δολ. ετησίως και να περιορίσουν την επίδραση του ανταγωνισμού των εταιρειών που παράγουν αντίγραφα σκευάσματα, καθώς οι άδειές τους, λήγουν.

Οι μετοχές της Novartis έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 6,9%, υπερβαίνοντας την αντίστοιχη των μετοχών της GlaxoSmithKline, που σημείωσαν άνοδο 0,5% αλλά και της Sanofi, της οποίας οι μετοχές υποχώρησαν 5,4%. Οι 15 μετοχές των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Pharmaceutical Index, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 6,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα