SAP: Στα 388 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2006 09:00

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 16%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της SAP AG, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής λογισμικού για εταιρείες στον κόσμο, αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων αδειών στις ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 388 εκατ. ευρώ (486 εκατ. δολ.) από 334 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Γουόλντορφ της Γερμανίας. Τα έσοδα από τις άδειες, αναρριχήθηκαν στα 691 εκατ. ευρώ από 590 εκατ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Henning Kagermann, παρουσίασε λογισμικό που διαχειρίζεται τη μισθοδοσία και υπολογίζει εύκολα τους λογαριασμούς, για να προσελκύσει πελάτες και να αμυνθεί των εξαγορών ύψους 20 δισ. δολ. από τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Oracle Corp. Η SAP αύξησε το τρίτο τρίμηνο τις πωλήσεις λογισμικού στις ΗΠΑ κατά 15%, στα 228 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις 17 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, η γερμανική εταιρεία θα εμφάνιζε το τρίτο τρίμηνο καθαρά κέρδη 381 εκατ. ευρώ με πωλήσεις αδειών ύψους 670 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Γερμανίας. Οι μετοχές της SAP το τελευταίο εξάμηνο σημείωσαν απώλειες 8,6%, έναντι ανόδου 31% των μετοχών της Oracle. Στις 13 Ιουλίου, σημείωσαν πτώση περίπου 10%, μετά την ανακοίνωσή της ότι το δεύτερο τρίμηνο οι πωλήσεις αδειών λογισμικού, διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

Τα στελέχη της SAP θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 2 μ.μ. στη Φραγκφούρτη (τοπική ώρα) και μετά τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα