Google: Ανοδος των μετοχών μετά τα αποτελέσματα του τριμήνου

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2006 11:15

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Google Inc., μετά τη σχεδόν διπλάσια άνοδο των κερδών της το τρίτο τρίμηνο, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, διευρύνοντας την ηγετική της θέση στις μηχανές εύρεσης στο Internet και στην online διαφήμιση.

Οι μετοχές διαπραγματεύθηκαν στα 456,41 δολ. η μία στις 9:22 π.μ. στη Γερμανία, 7,1% υψηλότερα από το χθεσινό τους κλείσιμο στο Nasdaq της Ν. Υόρκης, όπου σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 21 Οκτωβρίου του 2005. Πριν από σήμερα, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 2,7% μέσα στο έτος.

Η Google, η μηχανή εύρεσης με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο, εμφάνισε 70% υψηλότερα έσοδα, διευρύνοντας την απόστασή της από την Yahoo! Inc., η οποία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, εμφάνισε το χαμηλότερο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων, μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Xθες η Google ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 733,4 εκατ. δολ., ή 2,36 δολ. ανά μετοχή από 381,2 εκατ. δολ. ή 1,32 δολ. ανά μετοχή. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 10% έναντι της προηγούμενης περιόδου, μετά από αύξηση 9% που σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο. Αντιθέτως, οι πωλήσεις της Yahoo! Δεν αυξήθηκαν σε ανάλογη βάση το τρίτο τρίμηνο και αυξήθηκαν 1% το δεύτερο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα