Μυτιληναίος: Αύξηση παραγωγής 20% - 25% στη Sometra

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2006 11:13

Ξεκίνησε η σταδιακή λειτουργία του μεταλλουργικού συγκροτήματος Somtera στη Ρουμανία, μετά την ολοκλήρωση του νέου κύκλου επενδύσεων για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, την αύξηση της παραγωγής κατά 20-25% και τη βελτίωση των όρων περιβαλλοντικής λειτουργίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας η Ρουμανία γίνεται πλήρες μέλος από την 1η Ιανουαρίου 2007.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Sometra είναι η μεγαλύτερη μεταλλουργία κατεργασίας θειούχων μεταλλευμάτων και πρωτογενούς παραγωγής ψευδαργύρου, μολύβδου και ασημιού στη Ρουμανία. Το 1998, που εξαγοράστηκε το 57% της εταιρίας από τον Όμιλο Μυτιληναίος (εν συνεχεία ανήλθε σε 88%), η Sometra απασχολούσε 3.400 άτομα και είχε μία συνολική παραγωγή μετάλλων 35.000 τόνων ετησίως. Σήμερα, μετά τις επενδύσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια και που υπερβαίνουν τα $ 30 εκ., η παραγωγή αναμένεται να ανέλθει στους 80.000 τόνους, ενώ το σύνολο του προσωπικού ανέρχεται σε 1.200 άτομα.

Ο Όμιλος Μυτιληναίος αναμένει το 2007 να είναι χρονιά-ρεκόρ για τον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία της Sometra, εν όψει της αυξημένης παραγωγής και των ιστορικών υψηλών στις τιμές των μετάλλων που καταγράφονται καθημερινά στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα