Επισκόπηση ελληνικού Τύπου

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 07:53

* ΕΞΠΡΕΣ: "Αδειάζουν τα Ταμεία από μαζικές πρόωρες. Υπολογισμοί για 120.000 συνταξιοδοτήσεις το 2007 σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ομολογιακά 5,6 δισ. από 53 εισηγμένες σε 10 μήνες. Από τις αυξήσεις κεφαλαίου του '99 στα δάνεια με ομόλογα το 2006".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Τραπεζικό θρίλερ στην Κύπρο. Η κεντρική τράπεζα διερευνά τις απίστευτες καταγγελίες Λαζαρίδη κατά Βγενόπουλου".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Διεθνής διαγωνισμός για τα δύο μεγάλα ελληνικά λιμάνια. Με όρους η εκμετάλλευσή τους από εταιρείες εμπορευματοκιβωτίων".

Χρηματιστήριο

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Στην άντληση φθηνού χρήματος μέσω ομολογιακών δανείων καταφεύγουν δεκάδες εισηγμένες επιχειρήσεις. Η αποχή των μικροεπενδυτών από το Χρηματιστήριο ακυρώνει τις όποιες προσπάθειες για αυξήσεις κεφαλαίου και οδηγεί τις εταιρείες σε αναζήτηση νέων μορφών δανεισμού. Σε αναχρηματοδότηση δανείων και νέες επενδύσεις τα κεφάλαια που αντλούν οι εισηγμένες".

Συνταξιοδοτήσεις

Η ΕΞΠΡΕΣ σημειώνει ότι "Η αβεβαιότητα για τις αλλαγές που θα επέλθουν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης φαίνεται να οδηγεί στην αύξηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, κυρίως γυναικών, σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες. Περισσότεροι από 120.000 εργαζόμενοι (70% γυναίκες) θα σπεύσουν να συνταξιοδοτηθούν μέχρι το 2007, εκτιμά ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία Γ. Κουτρουμάνης".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα