Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ, για έκτη ημέρα, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Canon Inc. και της Samsung Electronics Co. μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve των ΗΠΑ, ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύσσεται και ο πληθωρισμός τελεί υπό έλεγχο.

Οι μετοχές της Sharp Corp. και της Australia & New Zealand Banking Group Ltd. σημείωναν κέρδη, μετά τα καλύτερα από τις εκτιμήσεις αποτελέσματά τους, αυξάνοντας τις εικασίες ότι περισσότερες εταιρείες θα εμφανίσουν υψηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών κέρδη. Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές της Honda Corp., μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη της.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 133,06 μονάδες στις 10:55 π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Μαΐου. Ο δείκτης, την τελευταία φορά που σημείωνε κέρδη για έκτη συνεχόμενη ημέρα, ήταν την περίοδο που έληξε στις 31 Ιανουαρίου.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,7%, φθάνοντας στις 16.812,05 μονάδες. Κέρδη σημείωναν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, με τους δείκτες στην Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη, να οδεύουν σε επίπεδα ρεκόρ. Κλειστή είναι σήμερα η αγορά της Ινδονησίας, λόγω εθνικής εορτής.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, διευρύνοντας την άνοδο του Standard & Poor's 500 Index για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο. Η Fed, που διατήρησε χθες αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού στο 5,25%, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, είπε ότι οι πιέσεις του πληθωρισμού φαίνονται περιορισμένες αυτό το χρονικό διάστημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα