Ανοδικά για τρίτη ημέρα κινείται το πετρέλαιο

Mετά την απροσδόκητη μείωση των προμηθειών στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ, για τρίτη ημέρα, κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά την κυβερνητική έκθεση στις ΗΠΑ, που έδειξε απροσδόκητη μείωση των αποθεμάτων, την εβδομάδα που πέρασε.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, υποχώρησαν 3,21 εκατ. βαρέλια στις 20 Οκτωβρίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον Ιούλιο, μετά τη μείωση των εισαγωγών, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας. Η ζήτηση για βενζίνη και για καύσιμα, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο. Το Αμπου Ντάμπι, ακολουθεί τη Σαουδική Αραβία, στη μείωση των εξαγωγών στην Ασία.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, σημείωσε άνοδο έως 32 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 61,72 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Στις 10:20 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 61,69 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια αναρριχήθηκαν 3,5%, φθάνοντας χθες τα 61,40 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 29 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε μία ημέρα, από τον Μάρτιο.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, αναρριχήθηκε έως 24 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 62,29 δολ. το βαρέλι. Στις 10:20 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκε στα 62,26 δολ. το βαρέλι.

Τα αποθέματα του πετρελαίου στις ΗΠΑ που βρίσκονται πάνω από τον μέσον όρο, αναμενόταν να σημειώσουν άνοδο 3 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι εταιρείες κλείνουν τα διϋλιστήρια για συντήρηση πριν από την παραγωγή του χειμώνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 15 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Τα αποθέματα της βενζίνης μειώθηκαν 1,3 εκατ. βαρέλια, περισσότερο από το διπλάσιο της πρόβλεψης.

Το πετρέλαιο άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα 10 μηνών των 56,55 δολ. το βαρέλι στις 20 Οκτωβρίου, με τη λήξη των συμβολαίων του Νοεμβρίου. Τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο 3,9% αυτήν την εβδομάδα, καθώς η χαμηλές θερμοκρασίες αύξησαν τη ζήτηση για θέρμανση στις βόρειες ΗΠΑ, μετά και από την απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως από την 1η Νοεμβρίου.

Το Αμπου Ντάμπι, ακολουθεί τη Σαουδική Αραβία, τη μεγαλύτερη χώρα μέλος του ΟΠΕΚ στη μείωση των εξαγωγών έως 5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα