Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 10:27

Cap Gemini: 1,25 δισ. δολ. για την εξαγορά της Kanbay

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 1,25 δισ. δολ. για την εξαγορά της Kanbay International Inc. με στόχο την αύξηση των εργασιών της σε τράπεζες και χρηματοοικονομικές εταιρείες στις ΗΠΑ, κατέθεσε η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ της Ευρώπης, Cap Gemini SA.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι, αναφέρει ότι προσέφερε 29 δολ. για κάθε μία μετοχή της Kanbay, 16% περισσότερα από το χθεσινό κλείσιμο των μετοχών της εταιρείας. Η αξία της συναλλαγής, περιλαμβάνει προνομιούχες μετοχές και άλλες αξίας. Το διοικητικό συμβούλιο της Kanbay, εισηγήθηκε στους μετόχους να εγκρίνουν την προσφορά.

Η εξαγορά αντικατοπτρίζει το σχέδιο του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Cap Gemini, Paul Hermelin, να διευρύνει τη γκάμα των υπηρεσιών της εταιρείας και στους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Η Kanbay, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού προέρχεται από την Ινδία, παρέχει τις υπηρεσίες της σε τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της HSBC Inc. και της Morgan Stanley. Η Cap Gemini είπε ότι η εξαγορά θα αυξήσει τις δραστηριότητές της στην Ινδία κατά 89% και στις ΗΠΑ οι πωλήσεις συμβουλευτικών υπηρεσιών θα σημειώσουν αύξηση κατά 45%.

Η Cap Gemini εκτιμά ότι η εξαγορά θα αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή κατά 5% το 2007 και κατά 10% το 2008. Η εταιρεία επέστρεψε πέρυσι στην κερδοφορία μετά τη μείωση περίπου 14.000 θέσεων εργασίας, θέτοντας τέλος σε ζημίες τριών συνεχόμενων ετών.

Η Kanbay, που έχει τρεις μονάδες στην Ινδία, απασχολεί περισσότερους από 5.000 ανθρώπους στη χώρα. Η εξαγορά θα αυξήσει το περιθώριο κέρδους της Cap Gemini πλέον του 10% και πλέον του στόχου 8% που έχει τεθεί για το 2008.

Σε διαφορετική της ανακοίνωση η Cap Gemini ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις της το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν 13,5% στο 1,88 δισ. ευρώ. Εξαιρουμένων των συναλλαγματικών επιδράσεων, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν 12,4%.