ΣΒΣΕ: Στόχος η έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων Σχηματαρίου

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 00:17
UPD:01:26

Φωτ. αρχείου.

Στην αναπτυξιακή σημασία της οριοθέτησης και της έγκρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων Σχηματαρίου στέκεται, μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ), οι θέσεις του οποίου φιλοξενούνται στο εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ για την ελληνική οικονομία.

Ο ΣΒΣΕ, στέκεται επίσης στην αναμόρφωση των κριτηρίων ένταξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνολικά στον περιφερειακό χάρτη ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου και όχι μόνο της Βοιωτίας, καθώς λόγω του υψηλού εισοδήματός της (λόγω γειτνίασης με την Αττική), η περιφέρεια στο σύνολό της δικαιούται χαμηλότερες ενισχύσεις.

Παράλληλα, ο ΣΒΣΕ αναφέρεται στον επαναπροσδιορισμό του ΕΣΠΑ, ώστε να λαμβάνεται υπόψη ο παραγωγικός προσανατολισμός της κάθε περιοχής στην κατανομή των πόρων για τη βιομηχανική ανάπτυξη.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος τους ΣΒΣΕ Ν. Κουδούνης, η επιχειρηματική δραστηριότητα και οι επιχειρήσεις στην περιφέρεια, δεν παρουσιάζουν ομοιόμορφη κατανομή στις περιφερειακές ενότητες.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση καταγράφεται στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας στην οποία είναι συγκεντρωμένες οι περισσότερες και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις οι οποίες διαμορφώνουν το οικονομικό προφίλ της περιφέρειας.

Ο κ. Κουδούνης αναφέρει ότι στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας παράγονται και εξάγονται προϊόντα που αντιπροσωπεύουν το 15% των ελληνικών εξαγωγών πλην πετρελαιοειδών και συμβάλουν στην διαμόρφωση του ΑΕΠ κατά 3%.

Ως κορυφαίος στόχος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας για το 2017, περιγράφεται η οριοθέτηση και η έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων Σχηματαρίου, το οποίο εκτιμάται πως θα δώσει νέα αναπτυξιακή πνοή στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, και θα διαμορφώσει νέο μοντέλο αναστροφής της μέχρι σήμερα διαμορφωθείσας κατάστασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα