ΥΕΘΑ: Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την αξιοποίηση πόρων του Δ'ΚΠΣ

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2006 18:26

H στρατηγική του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας για την αξιοποίηση του Δ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, γνωστό ως Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς για την περίοδο 2007-2013 (ΕΣΠΑ), παρουσιάστηκε σήμερα, ενώπιον του υπουργού Εθνικής ¶μυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, των υφυπουργών Βασιλείου Μιχαλολιάκου και Ιωάννη Λαμπρόπουλου και των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

Για πρώτη φορά το υπουργείο Εθνικής ¶μυνας αναπτύσσει συγκεκριμένη στρατηγική στη διεκδίκηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Ειδικότερα, παρουσιάστηκε το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του υπουργείου, στο οποίο περιλαμβάνονται αναλυτικά όλα τα προτεινόμενα έργα του ΥΕΘΑ για την περίοδο 2007-2013 στα αντίστοιχα Επιχειρησιακά Προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για κοινωνικούς σκοπούς στο πλαίσιο της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Το αναπτυξιακό αυτό πρόγραμμα του ΥΠΕΘΑ, θα υποβληθεί ως εισήγηση προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών που έχει και την τελική ευθύνη για το ΕΣΠΑ.

Κατά τη συνάντηση προτάθηκε και η σύσταση νέας Διεύθυνσης στο υπουργείο, υπό τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού & Υποστήριξης με την ονομασία Διεύθυνση Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΓΔΟΣΥ/ΔΙΔΕΑΠ), ενώ παρουσιάστηκε η οργανωτική δομή και η μεθοδολογία για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα