ΕΧΑΕ: Απορρόφηση ΚΑΑ και ΕΤΕΣΕΠ

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2006 18:25

Τα διοικητικά συμβούλια του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών (Κ.Α.Α.) και της Εταιρείας Εκκαθάρισης Συναλλαγών Επί Παραγώγων (ΕΤ.Ε.Σ.Ε.Π.) κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση ενέκριναν τη συγχώνευση με απορρόφηση του Κ.Α.Α. και της ΕΤ.Ε.Σ.Ε.Π. από την εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ Συμμετοχών (ΕΧΑΕ).

Επίσης, τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιρειών αποφάσισαν κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση, την ανάθεση του χρηματικού διακανονισμού των συναλλαγών επί μετοχών και παραγώγων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Με την απόφαση αυτή αναβαθμίζεται το επίπεδο ασφάλειας της αγοράς καθώς η εκκαθάριση των συναλλαγών θα γίνεται με «χρήμα κεντρικής τράπεζας».

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤ.Ε.Σ.Ε.Π., κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε:

Την αναθεώρηση των ποσοστών περιθωρίου ασφάλισης των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Σ.Μ.Ε.) που διαπραγματεύονται στην αγορά παραγώγων του Χ.Α. Τα νέα ποσοστά περιθωρίου ασφάλισης θα ισχύσουν για τις ανοιχτές θέσεις που θα προκύψουν μετά τη συνεδρίαση της αγοράς παραγώγων της 1 Νοεμβρίου 2006.

Τα νέα κριτήρια αποδοχής μετοχών ως κάλυψη του περιθωρίου ασφάλισης. Σύμφωνα με την απόφαση αποδεκτές μετοχές θα είναι οι κοινές μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα αποδεκτές αξίες ήταν μετοχές του δείκτη FTSE/ATHEX 140 και του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Μετοχές που παύουν να είναι πλέον αποδεκτές θα σταματήσουν να αποτιμώνται από την ΕΤ.Ε.Σ.Ε.Π. από την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2006.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ



Σχολιασμένα