Κάτω από τα 59 δολ.. το βαρέλι το αργό

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 07:01

ΚΑΤΩ από τα 59 δολ. το βαρέλι διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο, μετά τη μεγαλύτερη υποχώρηση των τιμών του σε μια ημέρα σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους χθες, καθώς εικάζεται ότι ο ζεστός καιρός στις ΗΠΑ, θα περιορίσει τη ζήτηση και θα αυξήσει τα αποθέματα.

Υψηλότερες από τα κανονικό θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ από τις 6 Νοεμβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την National Weather Service. Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ, ήδη 12% πάνω από τον μέσον όρο πενταετίας, αυξήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα 2,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, διαπραγματεύθηκε στα 58,30 δολ. το βαρέλι, 6 σεντς χαμηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 11:18 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Χθες, τα συμβόλαια υποχώρησαν 2,39 δολ., ποσοστό 3,9%, φθάνοντας στα 58,36 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τις 17 Αυγούστου του 2005. Τα συμβόλαια του πετρελαίου, βρίσκονται 4,6% χαμηλότερα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και έχουν υποχωρήσει 25% από τα επίπεδα ρεκόρ των 78,40 δολ. το βαρέλι, στα οποία αναρριχήθηκαν στις 14 Ιουλίου.

Στο Λονδίνο, το μπρεντ, υποχώρησε 3 σεντς, φθάνοντας στα 58,65 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures, στις 11 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Την εβδομάδα που έληξε στις 20 Οκτωβρίου, τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα, μετά το κλείσιμο του σταθμού εισαγωγής του καυσίμου στη Λουϊζιάνα, του μεγαλύτερου των ΗΠΑ, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ο σταθμός, που έκλεισε περίπου 70 ώρες, μείωσε εισαγωγές περίπου δύο ημερών.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου, ντήζελ, πετρελαίου θέρμανσης και βενζίνης, την εβδομάδα που έληξε στις 20 Οκτωβρίου ήταν υψηλότερα από τον μέσον όρο πενταετίας για την περίοδο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα