Υποχωρεί ο χρυσός στην Ασία

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 07:16

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός στην Ασία, για πρώτη φορά μέσα σε έξι ημέρες, καθώς τα διαγράμματα που χρησιμοποιούν κάποιοι διαπραγματευτές για να προβλέψουν την πορεία των τιμών του πολύτιμου μετάλλου, καταδεικνύουν περαιτέρω πτώση.

Κερδοσκόποι και διαπραγματευτές πουλούν χρυσό μετά την άνοδο της τιμής των ράβδων στα 600 δολ. η ουγγιά. Η τιμή αυτή θεωρείται τιμή αντίστασης στα γραφικά, όπου συγκεντρώνονται οι εντολές για πώληση.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε έως 2,32 δολ., ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 601,78 δολ. η ουγγιά και διαπραγματεύθηκε στα 602 δολ. η ουγγιά στις 10:49 π.μ., ώρα Σαγκάης.

Το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε άνοδο 3,8%, τις πέντε προηγούμενες ημέρες, φθάνοντας στα 604,1 δολ. η ουγγιά και στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον του ενός μηνός, καθώς οι χρυσοχόοι στην Ινδία, τη μεγαλύτερη χώρα αγοράς του μετάλλου στον κόσμου, αύξησαν τις αγορές τους εν αναμονή των εορτών στα τέλη του έτους.

Οι χρυσοχόοι αποτέλεσαν το 73% της παγκόσμιας ζήτησης χρυσού πέρυσι, σύμφωνα με το World Gold Council με έδρα το Λονδίνο.

Ο χρυσός για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου υποχώρησε 3,40 δολ., ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 604,00 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 10:50 π.μ., ώρα Σαγκάης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα