Ιαπωνία: Μειώθηκαν οι δαπάνες των νοικοκυριών για ένατο μήνα

Στάσιμοι οι μισθοί
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 07:30

ΜΕΙΩΣΗ, τη μεγαλύτερη, σε χρονικό διάστημα περίπου πέντε ετών, καθώς περιορίστηκε η αύξηση των μισθών τον Σεπτέμβριο, σημείωσαν οι δαπάνες των νοικοκυριών στην Ιαπωνία, υπονομεύοντας την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, των χαμηλότερων μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Οι δαπάνες των νοικοκυριών μειώθηκαν 6% τον περασμένο μήνα, η ένατη συνεχόμενη πτώση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Τόκυο. Η μείωση ήταν σχεδόν τρεις φορές της αντίστοιχης που προέβλεπαν 24 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Οι μισθοί, συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών και των μπόνους, παρέμειναν αμετάβλητοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας της Ιαπωνίας.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 117,46 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 12:30 μ.μ. στο Τόκυο, από 117,49 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη.

Ο δείκτης ανεργίας στην Ιαπωνία αναρριχήθηκε στο 4,2% από 4,1% που ήταν τον Αύγουστο, σύμφωνα με διαφορετική ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας. Ο δείκτης ανεργίας άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ ετών του 4,0% τον Μάϊο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα