Toshiba: Πρόβλεψη για υψηλότερα κέρδη τη χρήση

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 09:29

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση των ετήσιων κερδών της κατά 41%, προχώρησε η Toshiba Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τσιπ της Ιαπωνίας, αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων ημιαγωγών, των συστημάτων αναμετάδοσης και των ιατρικών συσκευών.

Τα καθαρά κέρδη προβλέπεται να αυξηθούν στα 110 δισ. γιέν (936 εκατ. δολ.) τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, από 78,2 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Τόκυο. Η εταιρεία προέβλεπε τον Απρίλιο, ότι τα κέρδη της θα ήταν 90 δισ. γιέν.

Η αύξηση των κερδών ενδέχεται να περιορίσει την ανησυχία ότι η εξαγορά ύψους της 4,16 δισ. δολ. της Westinghouse Electric Co. και οι επενδύσεις στους ημιαγωγούς μέσα σε τρία χρόνια, θα επιδράσουν αρνητικά στα οικονομικά της εταιρείας. Σήμερα η Toshiba ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πουλήσει θυγατρικό της σκέλος, αντί ποσού 15 δισ. γιέν.

Στο σύνολο της χρήσης οι πωλήσεις της προβλέπεται να αυξηθούν στα 6,75 τρισ. γιέν από την πρόβλεψη του Απριλίου για πωλήσεις 6,60 τρισ. γιέν έναντι πωλήσεων 6,34 τρισ. γιέν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τη διοίκησή της. Τα λειτουργικά κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, προβλέπεται να αυξηθούν στα 270 δισ. γιέν, από την προηγούμενη πρόβλεψη για 265 δισ. γιέν.

Σήμερα η Toshiba ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης αυξήθηκαν 47%, φθάνοντας στα 34,8 δισ. γιέν, ενώ οι πωλήσεις της αναρριχήθηκαν 6,7%, φθάνοντας στο 1,71 τρισ. γιέν. Τα αποτελέσματά ήταν ίδια με τα προκαταρκτικά που η εταιρεία ανακοίνωσε η εταιρεία στις 17 Οκτωβρίου.

Οι μετοχές της Toshiba σημείωσαν άνοδο 0,4%, φθάνοντας στα 740 γιέν η μία κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο, στις 3 μ.μ. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, έγινε μετά το κλείσιμο των αγορών. Συνολικά το τελευταίο εξάμηνο οι μετοχές σημείωσαν απώλειες 1,3%, έναντι υποχώρησης 3,1% του δείκτη Nikkei 225, την ίδια χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα