Ανοδικά η Ευρώπη

Στο κόκκινο από απογοητευτικά στοιχεία η Wall Street
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2006 00:01

ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ πρόσημο τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακόπτοντας βίαια τη μεγαλύτερη αλληλουχία απωλειών από τον Ιούλιο, ενώ αρνητικό ήταν το κλίμα στη Wall Street στον απόηχο της ανακοίνωσης απογοητευτικών στοιχείων για τη μεταποίηση και τις κατασκευαστικές δαπάνες, δίνοντας δικαιολογία στους επενδυτές για ρευστοποίηση.

Οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινήθηκαν ανοδικά, καθώς τα κέρδη μετοχών εταιρειών του μεταλλευτικού τομέα πυροδότησαν αισιοδοξία για τη βιομηχανία, αντισταθμίζοντας την απογοήτευση που προκάλεσε η ραγδαία πτώση εταιρειών με αποθαρρυντικές κερδοφορίες.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 των πανευρωπαϊκών blue chips έκλεισε με άνοδο 0,4%, στις 1.449,6 μονάδες, σημειώνοντας ακόμη κέρδη 13% από την αρχή του έτους.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.149,60 μονάδες, με κέρδη 0,33%, στο Παρίσι ο CAC στις 5.370,86 μονάδες, με άνοδο 0,41%, και στη Φραγκφούρτη ο DAX στις 6.291.90 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,37%.

Ανοδικά κινήθηκαν 14 από τα 18 χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης, αλλά και ο Dow Jones Stoxx 600 έπειτα από πέντε ημέρες συνεχούς πτώσης.

Οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές απώλεσαν τα κέρδη τους όταν δημοσιοποιήθηκε έκθεση που δείχνει ότι η μεταποίηση στις ΗΠΑ, η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Ευρώπης, αυξήθηκε τον περασμένο μήνα με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων τριών χρόνων.

Ο ψευδάργυρος και ο μόλυβδος έφθασαν σε επίπεδα-ρεκόρ με αποτέλεσμα να καταγράψουν κέρδη η Xstrata, η BHP Billiton και η AngloAmerican.

Τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2001 είχαν οι τίτλοι της Tele2, επειδή η σουηδική εταιρεία τηλεφωνίας αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη.

Ενισχυμένη ήταν η Carphone Warehouse Grοup μετά την αναβάθμισή της μετοχής της από την Goldman Sachs σε «buy» από «neutral».

Πτώση είχε και η Continental, καθώς τα κέρδη τρίτου τριμήνου μειώθηκαν 27%, πέφτοντας στα 234,9 εκατομμύρια ευρώ. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 259 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο δείκτης Nikkei έχασε 0,15%, κλείνοντας στις 16.375,26 μονάδες.

NΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα