Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την έκθεση η οποία έδειξε, ότι η ανάπτυξη των βιομηχανιών των ΗΠΑ συρρικνώθηκε. Οι μετοχές της Canon Inc., της Venture Corp. και της Hyundai Motor Co. οδηγούσαν την πτώση μεταξύ των εταιρειών οι οποίες βασίζουν τις πωλήσεις τους στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε τη μεγαλύτερη παρά ποτέ άνοδο, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Esprit Holdings Ltd., καθώς εικάζεται ότι σημερινή έκθεση θα δείξει ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο. Στην Ινδονησία, ο Jakarta Composite Index όδευε να κλείσει για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα σε επίπεδα ρεκόρ, μετά τη δήλωση των δύο υπουργών Οικονομίας, ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχωρούσε 0,6%, φθάνοντας στις 132,27 μονάδες στη 1:05 μ.μ. στο Τόκυο. Εννέα από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον δείκτη, κινούντο πτωτικά. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 απώλεσε 0,8%, φθάνοντας στις 16.248,57 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index υποχωρούσε 0,2% από τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στη Σιγκαπούρη, την Κίνα, την Ταϊλάνδη και τη Ν. Ζηλανδία, ενώ ανοδικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Χθες στις ΗΠΑ πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές για πρώτη φορά αυτήν την εβδομάδα, μετά την έκθεση του Institute of Supply Management, που κατέδειξε ότι η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Ασίας, συρρικνώνεται. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA), έκλεισε με απώλειες 0,4%.

Ο βιομηχανικός δείκτης του Ινστιτούτου, υποχώρησε στο 51,2 από 52,9 τον μήνα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα