Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών στην Αυστραλία, μετά τα κέρδη της National Australia Bank Ltd., τα οποία το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα των προβλέψεων επίπεδα.

Οι μετοχές της Nanya Technology Corp. και της Inotera Memories Inc., οδήγησαν υψηλότερα τον δείκτη Taiex στην Ταϊβάν, μετά την ανακοίνωσή τους ότι οι πωλήσεις τον Οκτώβριο σημείωσαν αύξηση πλέον του 50%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 365,05 μονάδες στις 11:50 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ, οδεύοντας να κλείσει την εβδομάδα με κέρδη 1,8%, για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές της Ιαπωνίας, λόγω εθνικής εορτής. Μέσα στην εβδομάδα, ο δείκτης Nikkei σημείωσε απώλειες 1,9%. Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Κορέα και τη Σιγκαπούρη. Στις Φιλιππίνες, ο Philippine Stock Exchange Index, σημείωσε άνοδο για 11η συνεχόμενη ημέρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα