Κάτω από τα 58 δολ. το βαρέλι το αργό

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2006 07:02

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, κλείνοντας κάτω από τα 58 δολ. το βαρέλι, για πρώτη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες χθες, καθώς εικάζεται ότι ο ήπιος καιρός στις ΗΠΑ, θα περιορίσει τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι θερμοκρασίες στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, που αποτελούν περίπου το 80% της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, θα διατηρηθούν πάνω από τον μέσον όρο έως τις 16 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις χθεσινές προβλέψεις του National Weather Service. Πτωτικά κινήθηκα επίσης οι τιμές του πετρελαίου, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες ότι ο ΟΠΕΚ θα μειώσει αρκετά την παραγωγή του με στόχο τον περιορισμό της υποχώρησης των τιμών και της αύξησης των αποθεμάτων.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου παρέμεινε αμετάβλητο στα 57,88 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 11:31 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 83 σεντς, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας χθες τα 57,88 δολ. το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα από το κλείσιμό του στις 29 Οκτωβρίου. Μετά τη διαπραγμάτευσή του έως τα 57,60 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη, οι τιμές αναρριχήθηκαν στα 58,96 δολ., πριν καταρρεύσουν την τελευταία ώρα της συνεδρίασης.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει 26% από τα υψηλότερα επίπεδα ρεκόρ των 78,40 δολ. το βαρέλι, στα οποία αναρριχήθηκαν στις 14 Ιουλίου. Οι τιμές κινήθηκαν πτωτικά μετά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, αλλά και τα σημάδια ότι η οικονομική ανάπτυξη ενδέχεται να επηρεάσει τη ζήτηση.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου παρέμεινε αμετάβλητο στα 57,87 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Exchange του Λονδίνου, στις 11:30 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, υποχώρησε 1,11 δολ., ποσοστό 1,9%, φθάοντας στα 57,87 δολ. το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 28 Δεκεμβρίου του 2005.

Το πετρέλαιο υποχώρησε στα 56,55 δολ. το βαρέλι στις 20 Οκτωβρίου και στα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των 10 μηνών. Διαπραγματεύθηκε από 57,05 δολ. έως 59,45 δολ. τις τρεις τελευταίες ημέρες, με τις τιμές του να κινούνται ανοδικά αργότερα κατά τη συνεδρίαση, μετά την προηγούμενη πώλησή του στη Ν. Υόρκη.

Τα διϋλισμένα αποθέματα στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης και του ντήζελ, ήταν 13% υψηλότερα από τον μέσον όρο πενταετίας την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας την 1η Νοεμβρίου. Τα αποθέματα του αργού πετρελαίου ήταν 12% πάνω από τον μέσον όρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα