«Ναυμαχία» στη Βουλή - Εντός εξαμήνου εκλογές «βλέπει» ο Πάγκαλος

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2006 18:18

Διαξιφισμοί στη Βουλή για τα προβλήματα της ακτοπλοΐας, όπως εμφανίστηκαν κατά τη θερινή περίοδο, με αφορμή επερώτηση του ΠΑΣΟΚ.

«Την ανάπτυξη των νησιών σήμερα την καθορίζουν οι ακτοπλόοι, σύμφωνα με τα θεμιτά ή αθέμιτα συμφέροντά τους και με τις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου θα δρομολογούν τα πλοία τους όπου θέλουν, όποτε θέλουν, για όσο καιρό θέλουν και με ό,τι ναυτολόγιο», παρατήρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης.

«Η πίεση έχει αρχίσει, την γνωρίζετε, την υφίσταστε. Αυτή τη στιγμή είναι παντοδύναμοι, γιατί έχουν τα πλοία στα χέρια τους. Τρεις ντουζίνες οικογένειες εκβιάζουν όλον τον ελληνικό λαό. Περί αυτού πρόκειται», παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος.

«Δεχόμενοι τα τελεσίγραφα κάποιων ακτοπλόων, υποχρεωθήκατε να πάρετε τη συγκεκριμένη απόφαση (σημ. για το όριο ηλικίας των πλοίων)», σχολίασε η Ελπίδα Τσουρή.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζήτησε εξαίρεση από κανόνες ασφαλείας και αυτά είναι τα δώδεκα μονοπύθμενα, για τα οποία είχατε ζητήσει εξαίρεση από το 1998 και βγήκαν εκτός λειτουργίας το 2004. Για ποιες ευαισθησίες μου μιλάτε λοιπόν;», απάντησε ο ΥΕΝ Μανόλης Κεφαλογιάννης.

«Αν δεν είστε σε θέση να κάνετε τίποτα καλύτερο από εμάς, γιατί ζητήσατε την εξουσία και την κερδίσατε; Γιατί δεν καθόσασταν στην ευτυχή θέση της αντιπολιτεύσεως;», διερωτήθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Τα νησιά έχουν τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και κυρίως σε λιμάνια», σημείωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. «Στην Κάλυμνο θέλει να πάει μια μεγάλη εταιρεία. Δεν χωράει το λιμάνι. Σε άλλα νησιά υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις. Πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσουμε με όλα αυτά τα ελλείμματα που δεν είναι δυνατόν να φτιαχθούν μέσα σε ένα χρόνο;».

«Επί ΠΑΣΟΚ έρχονταν οι εταιρείες, δούλευαν για τρεις μήνες, έκαναν την πολιτική τους στα νησιά και έφευγαν μόλις τελείωνε το καλοκαίρι», συνέχισε ο κ. Κεφαλογιάννης. «Τώρα, οποτεδήποτε δρομολογηθεί ένα πλοίο, είναι υπόχρεο για δεκάμηνη πραγματική υπηρεσία. Στις άγονες γραμμές είπαμε πως δίνουμε δώδεκα χρόνια συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας, αν μας φέρουν καινούργιο πλοίο. Αν δεν έχουν καινούργιο, βάζουμε οποιοδήποτε πλοίο πληροί τις προϋποθέσεις της ελληνικής και της κοινοτικής νομοθεσίας και σε 30 μήνες μας φέρνει η εταιρεία καινούργιο - ή αλλιώς έχουμε μονοετείς συμβάσεις.

Μάλιστα, στα πλαίσια της πολιτικής μας είναι να δώσουμε και δωρεάν εισιτήρια για τους μόνιμους κατοίκους για την άγονη γραμμή. Η πρώτη που θα μπει, θα είναι στα Αντικύθηρα των 27 κατοίκων με δωρεάν εισιτήρια με υδροπλάνα ναυλωμένα από το ΥΕΝ. Και βέβαια είμαστε υπερήφανοι για την πολιτική μας με τους γιατρούς στα πλοία, διότι κάτι που ζητούσαν τα εκατομμύρια των επιβατών, έχει δρομολογηθεί».

Ο Θ. Πάγκαλος, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εξαπατά το λαό μη εφαρμόζοντας το κυβερνητικό της πρόγραμμα και εκτίμησε ότι «το πολύ σε ένα εξάμηνο θα οδηγηθούμε στις κάλπες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα