Δυσκολότερη γίνεται η μεταβίβαση μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ (2)

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2006 17:57

Δυσκολότερη γίνεται πλέον η μεταβίβαση μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ, μετά τις αποφάσεις της σημερινής γενικής συνέλευσης http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/03/1261728.htm . Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι σήμερα απαιτούνταν η συναίνεση του 51% των μετόχων για τροποποίηση του άρθρου 8 περί μεταβίβασης μετοχών, το ποσοστό αυξάνεται πλέον στο 65,5% μετά από εισήγηση του προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ, Πέτρου Παπαδάκη, που εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία.

Οι μέτοχοι ενέκριναν, επίσης, την εισήγηση Παπαδάκη για τροποποίηση της παραγράφου 4 του άρθρου 17 του καταστατικού, βάσει της οποίας μειώνεται στο 67% -από 71,5%- το ποσοστό που απαιτείται για τη λήψη αποφάσεων σε κρίσιμα θέματα, όπως για παράδειγμα: αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, επενδύσεις κ.α.

Μετά τη σημερινή γενική συνέλευση, που ενέκρινε και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με κεφαλαιοποίηση της υπεραξίας των παγίων του Ν.2065/1992 για τη χρήση 2004, το ποσοστό μετοχών που ελέγχουν ο κ. Παπαδάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Συμεωνίδης, αυξάνεται πλέον στο 69% από περίπου 67%.

«Φωτογραφικές», ώστε να εξυπηρετούν τους στόχους Παπαδάκη και Συμεωνίδη, χαρακτήρισε τις εγκριθείσες τροποποιήσεις του καταστατικού η πρώην πρόεδρος της εταιρείας, Μαίρη Χατζάκου, δηλώνοντας πως δεν έχει αντίρρηση με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά με τον τρόπο διανομής των μετοχών που προκύπτουν απ' αυτή. Η κα Χατζάκου συμμετείχε στη συνέλευση όχι ως κάτοχος του 25% των μετοχών (που έχει μεταβιβάσει στα παιδιά της), αλλά με το ποσοστό που καρπούται η μητέρα της Αικατερίνη.

«Εχω ήδη καταφύγει στη δικαιοσύνη μαζί με τη μητέρα μου, για να κριθεί η εγκυρότητα αναδιανομής των μετοχών και η νομιμότητα εκλογής της νέας διοίκησης», τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα