Στα 91.000 κυβικά μέτρα εκτιμάται η παραγωγή βιοντίζελ το 2006

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2006 18:26

«Ενώ το 2004 η Ελλάδα δεν εμφανιζόταν καθόλου ως παραγωγός χώρα στον Ευρωπαϊκό Πίνακα Βιοντίζελ, η παραγωγική μας ικανότητα για το 2006 προβλέπεται στα 91.000 κυβικά μέτρα, ενώ η παραγωγή μας σε βιοαέριο ανέρχεται σε 36.000 τόνους ισοδυνάμου πετρελαίου.

Μελέτη του εργαστηρίου τεχνολογίας καυσίμων και λιπαντικών του ΕΜΠ, προβλέπει συναλλαγματικό όφελος της τάξης των 164 εκ. ευρώ, για την περίοδο 2005 - 2010. Η μείωση του κόστους που καλούνται να καταβάλουν οι βιομηχανίες, λόγο των εκπομπών CO2, βάση του Εθνικού Σχεδίου Κατανομής Εκπομπών Αερίων, θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητά τους. Η ανάπτυξη της περιφέρειας με νέες επενδύσεις, ανοίγει νέες προοπτικές για την βιομηχανία. Η αγροτική οικονομία αποκτά ένα ακόμα μέσο για βιώσιμη ανάπτυξη», επισήμανε, μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αν. Νεράντζης σε διημερίδα του ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα τα βιοκαύσιμα.

«Επεξεργαζόμαστε τη βέλτιστη δυνατή λύση μελετώντας όλα τα ενδεχόμενα, όπως για παράδειγμα τις δυνατότητες χρήσεις ως καυσίμου των βιομηχανικών μονάδων ή την εκτεταμένη χρήση των βιοκαυσίμων σε στόλους οχημάτων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα