KKR, Goldman: 4 δισ. ευρώ για την Kion της Linde

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2006 08:38

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά του σκέλους Kion της Linde Group, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής βιομηχανικών αερίων στον κόσμο, αντί του ποσού των 4 δισ. ευρώ (5,1 δισ. δολ.) έκλεισε

η Kohlberg Kravis Roberts & Co. και το σκέλος μετοχών της Goldman Sachs Group Inc.

Η Kohlberg Kravis και η Goldman θα αγοράσουν το ταχύτατα αναπτυσσόμενο σκέλος της Linde, Kion Group, το οποίο το τρίτο τρίμηνο της χρήσης εμφάνισε 31% υψηλότερα προ φόρων κέρδη. Η Linde, εγκαταλείπει τη διαχείριση υλών για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην αναπτυσσόμενη αγορά βιομηχανικών αερίων, μετά την εξαγορά της BOC Group Plc, στην οποία προχώρησε.

Η Kion με περισσότερους από 20.000 υπαλλήλους εμφάνισε πωλήσεις 3,6 δισ. ευρώ το 2005, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Linde μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Οι εκπρόσωποι της Kohlberg Kravis Roberts και της Goldman Sachs δεν βρέθηκαν αμέσως για να σχολιάσουν το θέμα.

Το σκέλος προσήλκυσε έντονο ενδιαφέρον από δυνητικούς αγοραστές, με αποτέλεσμα η πώληση της Kion να είναι πιο λογική, από μια δημόσια εγγραφή, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Linde, Wolfgang Reitzle, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 31 Οκτωβρίου.

Οι εργαζόμενοι της Kion συμφώνησαν για πάγωμα των μισθών με αντάλλαγμα την εγγύηση της διατήρησης των εργοστασίων στης εταιρείας στη Γερμανία, τουλάχιστον για έξι χρόνια. Οι πωλήσεις της Kion αυξήθηκαν 11% το τρίτο τρίμηνο. Η πώληση του σκέλους, αποτελεί αντικείμενο των αρμοδίων επιτροπών έγκρισης, σύμφωνα με την Linde.

Oι μετοχές της Linde, που προμηθεύει την Bayer AG, τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Γερμανίας, υποχώρησαν 0,81 ευρώ, ποσοστό 1,1%, για να κλείσουν στα 75,20 ευρώ η μία στις 3 Νοεμβρίου. Μέσα στο έτος, έχουν σημειώσει συνολικά άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 21%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα