Honda: Βάρος στο Civic για την αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2006 08:11

ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ του Civic, θα οδηγήσουν την τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Honda Motor Co., σε 14 η αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ το επόμενο έτος, καθώς η εταιρεία επεκτείνει την παραγωγή αυτοκινήτων που καίνε λιγότερα καύσιμα.

«Είδαμε αρκετές προμήθειες αυτήν τη χρήση», ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της Honda, Fumihiko Ike, σε συνέντευξη που παραχώρησε την 1η Νοεμβρίου. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Τόκυο, είπε την εβδομάδα που πέρασε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τη δυναμικότητα παραγωγής του Civic στη Β. Αμερική έως τα 60.000 οχήματα.

Η αύξηση των πωλήσεων της Honda στις ΗΠΑ, υστέρησε των αντίστοιχων της ανταγωνίστριάς της Toyota Motor Corp. φέτος, καθώς η εταιρεία δεν εκτίμησε σωστά τη ζήτηση για αυτοκίνητα που καίνε λιγότερα καύσιμα. Οι οδηγοί στις ΗΠΑ, την πιο κερδοφόρα αγορά της Honda, άλλαξαν τα οχήματα της General Motors Corp. και της Ford Motor Co. με άλλα πιο φθηνά, καθώς η βενζίνη υπερέβη τα 3 δολ. το γαλόνι.

Η Honda θα μειώσει την παραγωγή των οχημάτων της SUV στον Καναδά για να δημιουργήσει χώρο για το Civic και σχεδιάζει να δημιουργήσει το έκτο εργοστάσιο συναρμολόγησής της στη Β. Αμερική και συγκεκριμένα στην Ιντιάνα, του οποίου η λειτουργία θα αρχίσει το 2008. η Honda πραγματοποιεί σχεδόν το ήμισυ των πωλήσεών της στις ΗΠΑ από το Civic και το μεγαλύτερο, Accord.

Οι μετοχές της Honda, οι οποίες έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 23%, υποχώρησαν έως 1,9%, φθάνοντας στα 4.080 γιέν στο Τόκυο και σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 4.150 γιέν η μία στις 11 π.μ., τοπική ώρα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία εκτιμά ότι οι συνολικές πωλήσεις της στις ΗΠΑ την τρέχουσα χρήση θα σημειώσουν αύξηση 3,5%, φθάνοντας στο 1,54 εκατ. οχήματα.

Οι πωλήσεις της Honda στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 3,9% φθάνοντας στο 1,27 εκατ. οχήματα το δεκάμηνο του 2006, ενώ της GM μειώθηκαν 9,3%, φθάνοντας στα 3,41 οχήματα και της Ford μειώθηκαν κατά 7,2%, φθάνοντας στα 2,34 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Autodata Corp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα