Takeda: Πρόβλεψη για χαμηλότερα κέρδη τη χρήση

Μείωση των καθαρών κερδών το β' τρίμηνο
Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2006 08:49

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης, μετά τη μείωσή τους κατά 47% το δεύτερο τρίμηνο, προχώρησε η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Takeda Pharmaceutical Co.

Τα καθαρά της κέρδη, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, μειώθηκαν στα 34,7 δισ. γιέν (294 εκατ. δολ.) από 66 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα υπολογίστηκαν από το Bloomberg, που αφαίρεσε τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου, από τα αντίστοιχα ύψους 159,1 δισ. γιέν που ήταν τα κέρδη το πρώτο εξάμηνο της χρήσης και τα οποία ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, που εδρεύει στην Οσάκα. Η εταιρεία ανέφερε ότι στα κέρδη, περιελήφθησαν φόροι ύψους 57,1 δισ. γιέν.

Η εταιρεία εκτιμά ότι τα καθαρά της κέρδη τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2007 θα διαμορφωθούν στα 310 δισ. γιέν, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη ύψους 320 δισ. γιέν. Η Takeda άνοιξε νέα κεντρικά γραφεία στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, για να καλύψει τη ζήτηση στη μεγαλύτερη αγορά φαρμάκων στον κόσμο και να επεκτείνει τις πωλήσεις σκευάσματος κατά του διαβήτη, πριν λήξει η πατέντα του τον Ιανουάριο του 2011, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την αύξηση του ανταγωνισμού από νέα σκευάσματα.

Οι μετοχές της Takeda έκλεισαν αμετάβλητες στα 7.480 γιέν στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 17%, ανάλογη της ανόδου των 34 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Topix Pharmaceutical Index.

Το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα καθαρά κέρδη της Takeda υποχώρησαν στα 159,1 δισ. γιέν, από 181, 3 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο. Οι πωλήσεις του σκευάσματος της εταιρείας για τον διαβήτη, σημείωσαν αύξηση 45%, φθάνοντας στα 161,1 δισ. γιέν.

Η Takeda ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην αγορά 8,3 εκατ. ιδίων μετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα