Lamda Development: 87% πάνω ο κύκλος εργασιών

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2006 17:42

Αύξηση 87% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Lamda Development στο εννιάμηνο του 2006 ανερχόμενος σε €93,4 εκατ. έναντι €49,9 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2005.

Εξαιρουμένου του κύκλου εργασιών της εταιρείας Swissport LAMDA η οποία πωλήθηκε τον Ιούνιο του 2005, η αύξηση του κύκλου εργασιών ανέρχεται στο 111%.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών προέρχεται κυρίως από τα έσοδα των Εμπορικών και Ψυχαγωγικών Κέντρων “The Mall Athens” και “Mediterranean Cosmos”, καθώς και από τις συνεχιζόμενες πωλήσεις κατοικιών του οικιστικού συγκροτήματος ΗΛΙΔΑ, στο Μαρούσι.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας τα οποία διαμορφώθηκαν σε €46,3 εκατ. έναντι ζημιών €7,9 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η σημαντική βελτίωση των ενοποιημένων αποτελεσμάτων σε σχέση με το 9μηνο 2005 κατά € 54,2 εκατ. οφείλεται αφενός μεν στην επιτυχή λειτουργία και διαχείριση του “The Mall Athens” και “Mediterranean Cosmos” με πληρότητα 100% και 97,5% αντίστοιχα, αφετέρου δε στην υπεραξία που προήλθε από την αναπροσαρμογή του εμπορικού κέντρου “The Mall Athens” στην εύλογη αξία κατά €30 έκτα,. μετά την αφαίρεση του αναβαλλόμενου φόρου.

Θετική επίπτωση στα αποτελέσματα είχε επίσης η αναπροσαρμογή κατά €4,7 εκατ. του τιμήματος για τη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας EUROBANK Properties A.E.E.A.Π. Επίσης, η μείωση του συντελεστή φόρου εισοδήματος επηρέασε θετικά τα αποτελέσματα κατά €5,4 εκατ., ποσό το οποίο αντιστάθμισε σε ένα βαθμό την αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων κατά €11,5 εκατ. τα οποία, με την ολοκλήρωση και λειτουργία των έργων, αποτελούν δαπάνη που επιβαρύνει τα αποτελέσματα και δεν κεφαλαιοποιούνται όπως κατά τη χρήση του 2005 και προγενέστερα.

Η μητρική εταιρεία Lamda Development S.A, παρουσίασε κέρδη ύψους €31,8 εκατ. έναντι κερδών €5,3 εκατ. το εννιάμηνο του 2005. Η σημαντική αύξηση των κερδών οφείλεται στην αντιστροφή πρόβλεψης για υποτίμηση ύψους €38,7 εκατ. της αξίας της εταιρείας LAMDA Olympia Village, η οποία είχε πραγματοποιηθεί την 31/12/2003, ενώ η εν λόγω αντιστροφή πρόβλεψης δεν επηρεάζει τα ενοποιημένα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα, επίσης, έχουν επηρεαστεί θετικά κατά €4,7 εκατ. από την αναπροσαρμογή του τιμήματος για τη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας EUROBANK Properties A.E.E.A.Π, ενώ έχουν επηρεαστεί αρνητικά κατά €4,5 εκατ. λόγω της πώλησης της μεταβίβασης της εταιρείας LAMDA Shipyards & Marine Services S.A. Σημειωτέον ότι η μεταβίβαση της ως άνω εταιρείας έγινε σε αξία μεγαλύτερη από την καθαρή της θέση με αποτέλεσμα να προκύψει συνολικό όφελος στα ενοποιημένα αποτελέσματα κατά € 2,6 εκατ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΑΜΔΑ



Σχολιασμένα