Εγκαινιάστηκε το τελωνείο Αμπελώνα Θεσπρωτίας στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2006 17:50

Το τελωνείο Αμπελώνα (Πόβλας) Θεσπρωτίας, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εγκαινίασε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας. Το τελωνείο Πόβλας θα λειτουργεί ως ανεξάρτητο τελωνείο Γ’ Τάξης.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο κ. Μπέζας υπογράμμισε ότι με τη λειτουργία του, με την αναβάθμιση του τελωνείου Ηγουμενίτσας, τη λειτουργία ανεξάρτητου τελωνείου στο Μαυρομάτι, αλλά και την επικείμενη δημιουργία στην Ηγουμενίτσα μιας νέας Τελωνειακής Υπηρεσίας (το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση Παραρτήματος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛΥΤ) στην Ηγουμενίτσα με αρμοδιότητα στους νομούς της Ηπείρου, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα, βρίσκεται ήδη για επεξεργασία στο ΣτΕ), ολοκληρώνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την αναδιαμόρφωση των τελωνειακών υπηρεσιών στη Θεσπρωτία.

Οπως τόνισε ο κ. Μπέζας, οι βασικοί στόχοι είναι δύο: Ο πρώτος είναι να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις φιλίας και καλής συνεργασίας με τη γειτονική Αλβανία, να ενισχυθούν οι εμπορικές συναλλαγές και να διευκολυνθούν οι ομογενείς. Δεύτερος στόχος είναι να ενισχυθεί μέσα από τη λειτουργία αυτών των νέων Τελωνειακών Υπηρεσιών η τοπική οικονομία και η επιχειρηματική δραστηριότητα, ειδικά στις περιοχές που έχουν περισσότερο ανάγκη, δηλαδή στις περιοχές των Δήμων Φιλιατών και Σαγιάδας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα