Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ, από τα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά τις εκθέσεις για τα κέρδη της Astellas Pharma Inc., της CSR Ltd. και της Yamada Denki Co. που κατέδειξαν ότι η μελλοντική τους ανάπτυξη πιθανόν να μην βεβαιώσει την πρόσφατη άνοδο των τιμών τους.

Οι μετοχές της BHP Billiton και της Inpex Corp. κινήθηκαν επίσης πτωτικά, μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου μέσα σε μια εβδομάδα χθες στη Ν. Υόρκη. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Singapore Telecommunications Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα αρχίσει να καταβάλλει μερίσματα για το ήμισυ της χρήσης.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,6%, φθάνοντας στις 132,73 μονάδες στη 1:07 μ.μ. στο Τόκυο. Χθες ο δείκτης έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Μαΐου. Πτωτικά, από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία είχα αναρριχηθεί, κινήθηκαν οι δείκτες στην Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και την Ινδονησία.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225, απώλεσε 1,2%, φθάνοντας στις 16.211,25 μονάδες. Οι απώλειες περιορίστηκαν καθώς ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp., μετά την ανακοίνωσή της για κέρδη ρεκόρ. Πτωτικά κινήθηκαν επίσης οι δείκτες στην Κίνα, τη Ν. Κορέα, την Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες, ενώ ανοδικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Ο MSCI Asia-Pacific Materials Index, που αποτελείται από μετοχές εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της BHP, υποχώρησε 1,1%, έχοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών 10 κλάδων της περιφέρειας. Ο δείκτης των εταιρειών ενεργείας υποχώρησε 0,6%.

Οι μετοχές της BHP, της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο και της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Αυστραλίας, υποχώρησαν 1,2%, φθάνοντας στα 27,88 δολ. Αυστραλίας η μία. Οι μετοχές της Inpex, της μεγαλύτερης εταιρείας εξερεύνησης πετρελαίου της Ιαπωνίας, σημείωσαν απώλειες 1,9%, φθάνοντας στα 953.000 γιέν η μία. Οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Αυστραλίας, σημείωσαν απώλειες 0,9%, φθάνοντας στα 37,11 δολ. Αυστραλίας η μία.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1,8%, για να κλείσει στα 58,93 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε μία συνεδρίαση από τις 30 Οκτωβρίου. Προσφάτως το αργό διαπραγματεύθηκε στα 59,25 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα