Aνοδικά κινείται το αργό

Καθώς εικάζεται ότι ο ΟΠΕΚ θα μειώσει και πάλι την παραγωγή
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2006 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, μετά τη δήλωση των υπουργών Πετρελαίου των χωρών μελών του ΟΠΕΚ ότι ο Οργανισμός ενδέχεται να μειώσει την παραγωγή του για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο μήνες, προκειμένου να περιορίσει την αύξηση των αποθεμάτων.

Ο ΟΠΕΚ που συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή του κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως από την 1η Νοεμβρίου, ενδέχεται να προχωρήσει και σε άλλη μείωση τον Δεκέμβριο, δήλωσε χθες ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Rafael Ramirez. Σημερινή κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ ενδέχεται να δείξει ότι ο μέσος όρος αποθεμάτων στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο αυξήθηκε για πέμπτη φορά σε έξι εβδομάδες.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 37 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 59,30 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 11:40 π.μ. στη Σιγκαπούρη το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 59,25 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 1,9 δολ., ποσοστό 1,8%, φθάνοντας χθες τα 58,93 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε μία συνεδρίαση από τις 30 Οκτωβρίου.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 36 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 58,84 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου, στις 10:44 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα