Υψηλό εξαετίας

Από τα υψηλότερα του αναμενομένου αποτελέσματα εταιρειών
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2006 00:01

ΥΨΗΛΟ ρεκόρ της τελευταίας περίπου εξαετίας κατέρριψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω της ανακοίνωσης αισιόδοξων εταιρικών αποτελεσμάτων από εταιρείες όπως η Marks & Spencer και η γερμανική Postbank, των κερδών του τεχνολογικού τομέα και του νέου ιστορικού υψηλού του Dow Jones από το ράλι των αμερικανικών blue chips.

Η αισιοδοξία που έσπειραν τα υψηλότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα εταιρειών όπως η Telecom Italia και η Puma, συνέβαλαν στην εδραίωση της πεποίθησης ότι η εταιρική ανάπτυξη θα στηρίξει τα υψηλά επίπεδα των χρηματαγορών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 των πανευρωπαϊκών blue chips κέρδισε 0,4% στις 1.470 μονάδες μετά το υψηλό εξαετίας από το τέλος Μαΐου 2001. Ο δείκτης Dow Jones άγγιξε ενδοσυνεδριακά νέο ιστορικό υψηλό στις 12.192,63 μονάδες, ενώ ο Nasdaq άγγιξε το υψηλότερο σχεδόν εξαετίας

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στις 6.244,00 μονάδες, με κέρδη 0,31%, ο CAC 40 στο Παρίσι στις 5.437,78 μονάδες, με κέρδη 0,66% και στη Φραγκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,66%, στις 6.361,96 μονάδες.

Στο θετικό κλίμα συνέβαλε και η ανακοίνωση της Marks & Spencer ότι τα κέρδη πρώτου εξάμηνου ήταν τα υψηλότερα της δεκαετίας.

Η SAP οδήγησε την κούρσα της ανόδου στον τεχνολογικό κλάδο, καθώς η JP Morgan Chase συνέστησε αγορά της μετοχής της.

Κέρδη αποκομίζουν και οι αμερικανικοί δείκτες, εν μέσω ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο, καθώς οι επενδυτές αντιμετωπίζουν θετικά το ενδεχόμενο επικράτησης των Δημοκρατικών σε ένα ή και τα δύο Σώματα του Κογκρέσου.

Στις σημερινές εκλογές οι Αμερικανοί εκλέγουν το 1/3 των Γερουσιαστών, τη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων και 36 από τους 50 Κυβερνήτες. Οι Δημοκρατικοί χρειάζονται πέντε έδρες για να αποκτήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας και 15 έδρες για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, και όπως φαίνεται, τα σκάνδαλα αλλά και ο πόλεμος στο Ιράκ θα στοιχίσουν στους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου. Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,18% στις 16.393,41 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα