Holcim: 32% η αύξηση των κερδών το τρίμηνο

Από τις υψηλότερες τιμές πώλησης και τις εξαγορές στην Ασία
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2006 11:53

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 32%, μετά τις εξαγορές στις οποίες προχώρησε στην Ινδία η ελβετική εταιρεία, σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών για την κάλυψη του κόστους ενεργείας, εμφάνισαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τσιμέντου στον κόσμο, Holcim Ltd.

Τα καθαρά κέρδη της αναρριχήθηκαν στα 684 εκατ. ελβετικά φράγκα (548 εκατ. δολ.) από 520 εκατ. φράγκα, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 19%, φθάνοντας στα 6,64 δισ. ελβετικά φράγκα.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Markus Akermann, αύξησε τον στόχο για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, λέγοντας ότι τα λειτουργικά κέρδη θα αυξηθούν σταθερά πάνω από 5%. Ο ίδιος δαπάνησε 1,4 δισ. δολ. για την Gujarat Ambuja Cement Ltd. της Ινδίας αλλά και για άλλες εξαγορές στην Ασία, με στόχο τη διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης έναντι της ανταγωνίστριας Lafarge SA, ενώ οι κατασκευές γραφείων και εργοστασίων, επέτρεψαν την αύξηση των τιμών πώλησης της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Holcim σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση, φθάνοντας στα 108,9 ελβετικά φράγκα η μία στις 9:11 π.μ. στην Ελβετία (τοπική ώρα). Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 34%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να πλησιάζει τα 28 δισ. ελβετικά φράγκα. Η άνοδος των μετοχών ήταν χαμηλότερη της αντίστοιχης κατά 56%, που σημείωσαν την ίδια χρονική περίοδο οι μετοχές της Lafarge, με έδρα το Παρίσι και η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της αύριο.

Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Holcim θα ήταν 642 εκατ. φράγκα. Τα κέρδη της ήταν 2,76 φράγκα ανά μετοχή, από 2,23 φράγκα ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα