Fortress: 750 εκατ. δολ. από την πρώτη πώληση μετοχών

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 08:22

ΠΟΣΟΝ έως 750 εκατ. δολ., κατά τη δημόσια εγγραφή της σχεδιάζει να αντλήσει η Fortress Investment Group LLC, εταιρεία επενδύσεων και διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα τη Ν. Υόρκη, η πρώτη του είδους που εισέρχεται στο Χρηματιστήριο

Οι επενδυτές, θα κατέχουν το 10% της Fortress μετά τη δημόσια εγγραφή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η πώληση, αξιολογεί την εταιρεία, που διαχειρίζεται 26 δισ. δολ., έως 7,5 δισ. δολάρια.

Η Fortress ιδρύθηκε το 1998 από τον Wesley Edens, τον Robert Kauffman και τον Randal Nardone, που εργαζόντουσαν στην ελβετική τράπεζα UBS AG και την BlackRock Financial Management Inc. με έδρα τη Ν. Υόρκη. Επεκτάθηκε στα hedge funds, το real estate και σε περιουσιακά στοιχεία τα οποία υπερδιπλασιάστηκαν από τον Μάρτιο του 2005.

Δεν υπάρχουν παρόμοιες εταιρείες που έχουν μπει στο Χρηματιστήριο, ωστόσο ενδέχεται η Fortress να αποτελέσει το παράδειγμα για κάτι τέτοιο.

Η εταιρεία διαχειρίζεται μετοχές αξίας 13,6 δισ. δολ., 9,4 δισ. δολ. σε κεφάλαια επιχειρηματικού ρίσκου και 3 δισ. δολ. σε επενδύσεις real estate και τα ελλείμματά τους, ενώ απασχολεί περισσότερους από 250 επαγγελματίες στον κλάδο των επενδύσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα