Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 08:15

* ΕΞΠΡΕΣ: «Νέο Χρηματιστήριο για τις μικρομεσαίες. Ο υπουργός Οικονομίας προανήγγειλε τη δημιουργία αγοράς «Ειδικών Χαρακτηριστικών».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «3 αλλαγές στη Σοφοκλέους. Μέτρα για την τόνωση της ρευστότητας. Δημιουργείται νέα χρηματιστηριακή αγορά για μικρές επιχειρήσεις».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Πόρτα» στα αιτήματα υπουργών. Ο προϋπολογισμός δεν αντέχει παροχές διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Οικονομίας».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σχέδιο για χρηματιστήριο μικρομεσαίων εταιρειών. Εξαγγελία Αλογοσκούφη σε συνέδριο του ΟΟΣΑ χθες στην Αθήνα».

Χρηματιστήριο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "ευέλικτη πρόσβαση σε χρηματιστηριακά κεφάλαια, ως πηγή χρηματοδότησης της ανάπτυξής τους, θα αποκτήσουν σύντομα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, οι οποίες υφίστανται περιορισμούς εισόδου στις οργανωμένες κεφαλαιαγορές. Θα πρόκειται στην πράξη για μια νέα χρηματιστηριακή αγορά «Ειδικών Χαρακτηριστικών» που θα λειτουργεί εντός της Σοφοκλέους στα πρότυπα εκείνων που υπάρχουν ήδη στο Λονδίνο ή στο Μιλάνο».

Κυβέρνηση - Αιτήματα

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "με τα μάτια στραμμένα στο υπουργείο Οικονομίας θα βρίσκονται αύριο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, έτοιμοι, αν ο κ. Γ. Αλογοσκούφης «ενδώσει» στις πιέσεις του κ. Β. Πολύδωρα να εγείρουν με τη σειρά τους ζήτημα αύξησης κονδυλίων και για τα χαρτοφυλάκιά τους. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομίας προσπάθησε χθες να κόψει τον βήχα των επίδοξων «συνδικαλιστών υπουργών», σημειώνοντας ότι δεν θα παίξει με την οικονομία και τις αντοχές της».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα