Deutsche Telekom: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων μείωση των κερδών

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 08:33

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 20%, λιγότερο από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, καθώς κέρδη από φόρους, εξισορρόπησαν τη μείωση από το σκέλος σταθερής τηλεφωνίας της εταιρείας.

Το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στο 1,95 δισ. ευρώ (2,49 δισ. δολ.) από 2,4 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας από τα κεντρικά της γραφεία στη Βόννη. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 15,5 δισ. ευρώ, από 15,1 δισ. ευρώ. Δώδεκα οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της εταιρείας θα ανήρχοντο σε 968 εκατ. ευρώ, σε πωλήσεις 15,3 δισ. ευρώ.

O ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Kai-Uwe Ricke, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη των πωλήσεων του σκέλους σταθερής τηλεφωνίας φέτος και επιθυμεί να μειώσει το προσωπικό κατά 32.000 θέσεις εργασίας μετά την επί τρία χρόνια μείωση των πωλήσεων σταθερής τηλεφωνίας. Τα κέρδη στο σκέλος κινητής τηλεφωνίας, T-Mobile, συρρικνώθηκαν, καθώς οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές είναι στάσιμες και ο ανταγωνισμός στις ΗΠΑ εντείνεται.

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο. Οι μετοχές της Deutsche Telekom, που έχουν υποχωρήσει φέτος 4,5%, έχουν τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 24 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Telecommunication Services Index, για δεύτερο έτος. Οι μετοχές της Telecom Italia SpA υποχώρησαν τα μέγιστα το 2005 και της France Telecom SA φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα