ING: Χαμηλότερα τα κέρδη από την τραπεζική και τις ασφάλειες

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 09:00

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη σε ποσοστό της τάξης του 16%, αποτέλεσμα των μικρότερων κερδών του τραπεζικού και του ασφαλιστικού της σκέλος, σε συνδυασμό με τις υψηλότερες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ολλανδίας, ING Groep NV.

Τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν στο 1,57 δισ. ευρώ (1,97 δισ. δολ.) από 1,88 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Αμστερνταμ, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατά μέσον όρο, 10 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της ING θα ήταν 1,66 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη στο τραπεζικό σκέλος της, όπως και της μεγαλύτερης ολλανδικής τράπεζας ABN Amro Holding NV, επηρεάστηκαν καθώς η ING απαξίωσε περισσότερο κεφάλαια για επισφαλή δάνεια. Για να αυξήσει τα κέρδη της, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Michel Tilmant, πούλησε περίπου 15 δραστηριότητες του ομίλου από το 2004 και μετέφερε θέσεις σε άλλες εταιρείες για να επενδύσει στην online τράπεζα ING Direkt, σε συντάξεις στις ΗΠΑ και σε ασφάλειες στην Ασία.

Τον Σεπτέμβριο η ING είπε ότι ενδέχεται να επεκτείνει την ING Direkt σε χώρες όπως η Ιαπωνία και η Ελβετία, καθώς συνεχίζεται η ανάπτυξη των ασφαλειών στην Ασία. Η ολλανδική τράπεζα θα επενδύσει επίσης περισσότερα σε προϊόντα υποθήκης στην Ολλανδία και το Βέλγιο.

Οι μετοχές της ING, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 20%, ίδια με την άνοδο των 75 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index, ενώ οι μετοχές της ABN Amro, σημείωσαν άνοδο 5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα