Υποχωρεί το δολάριο έναντι ευρώ και γιέν

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 07:45

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο καθώς ανησυχία επικρατεί ότι κυβερνητικές εκθέσεις στις ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα θα δείξουν μείωση των λιανικών πωλήσεων και του πληθωρισμού, τονώνοντας τις εικασίες ότι η Federal Reserve τελείωσε με την αύξηση των επιτοκίων.

Το δολάριο υποχώρησε έναντι των 13 από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα, καθώς στοιχειά ενδέχεται να δείξουν ότι το χαμηλότερο κόστος της βενζίνης μείωσε τις τιμές που κατέβαλαν οι καταναλωτές και οι παραγωγοί τον Οκτώβριο. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Jean-Claude Trichet, σηματοδότησε την εβδομάδα που πέρασε την ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Toshihiko Fukui, είπε ότι απαιτείται υψηλότερο κόστος δανεισμού για διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Το δολάριο υποχώρησε στο 1,2870 έναντι του ευρώ στη 1 μ.μ. στο Τόκυο (τοπική ώρα) από 1,2841 που ήταν στις 10 Νοεμβρίου στη Ν. Υόρκη, όταν άγγιξε το 1,2901 δολ., τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 21 Αυγούστου. Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα 117,24 γιέν, από 117,62 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα