Κέρδη σημειώνει ο χρυσός στην Ασία

Καθώς οι χρυσοχόοι δημιουργούν στοκ εν όψει των εορτών
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 07:32

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός στην Ασία, καθώς οι χρυσοχόοι αύξησαν τις αγορές τους εν αναμονή της υψηλότερης ζήτησης κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων και της ανησυχία ότι η υποχώρηση του δολαρίου θα ωθήσει ανοδικά την τιμή των ράβδων.

Τυπικά η ζήτηση για χρυσό αυξάνεται το τέταρτο τρίμηνο του έτους καθώς οι χρυσοχόοι δημιουργούν στοκ για την περίοδο των εορτών και την περίοδο των γάμων στην Ινδία. Το πολύτιμο μέταλλο σημειώνει άνοδο κάθε τέταρτο τρίμηνο από το 2002. Πέρυσι οι χρυσοχόοι αποτέλεσαν το 73% της παγκόσμιας ζήτησης χρυσού, σύμφωνα με το World Gold Council, που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 4,15 δολ., ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 632,70 δολ. η ουγγιά. Στις 8:07 π.μ., ώρα Μουμπάϊ, διαπραγματεύθηκε στα 632 δολ. η ουγγιά.

Ο χρυσός για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 3,50 δολ., ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 633,60 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).

Από τις 6 Οκτωβρίου ο χρυσός έχει κάνει ράλι 10,1%, καθώς το δολάριο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών, έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων του κόσμου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα