PCCW: 623 εκατ. δολ. από τον Li Ka-shing για το μερίδιο του γιού του

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 08:51

ΜΕΡΙΔΙΟ 12% στην PCCW Ltd. αντί του ποσού των 4,85 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (623 εκατ. δολ.) θα αγοράσει ο δισεκατομμυριούχος του Χονγκ Κονγκ, Li Ka-shing, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία, επιτρέποντας στον γιό του Richard Li να εξέλθει από τη δραστηριότητα της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της πόλης. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της PCCW.

Χθες η Telefonica SA, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, είπε ότι θα αγοράσει το 8% της PCCW αντί του ποσού των 323 εκατ. ευρώ (415 εκατ. δολ.) και να συνδυάσει το μερίδιό της με το 20% που κατέχει η China Network Communications Group, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας της Κίνας.

Η συνεργασία του Li και της Telefonica – που κατέχει το 5% της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο, China Netcom's Hong Kong, σημαίνει ότι ο πρώην τραπεζίτης της Citigroup Inc. Francis Leung μπορεί να ολοκληρώσει την εξαγορά του μεριδίου ελέγχου 23% του Richard Li στην PCCW. Η China Netcom θα έχει τον έλεγχο της διοίκησης της PCCW με το μερίδιό της 28%.

Οι μετοχές της PCCW σημείωσαν άνοδο 0,8%, φθάνοντας στα 5,06 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 12:30 μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Συνολικά φέτος οι μετοχές έχουν σημειώσει άνοδο 6% έναντι ανόδου 27% του δείκτη Hang Seng του Χρηματιστηρίου.

Η Li Ka Shing Foundation Ltd. θα αποκτήσει το 10% των μετοχών της PCCW προς 6 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία από τον Leung και η Li Ka Shing (Canada) Foundation θα αγοράσει το 2% στην ίδια τιμή, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Leung στις εφημερίδες του Χονγκ Κονγκ. Και οι δύο κοινωφελείς οργανισμοί, ελέγχονται από τον Li.

Οι συνδρομητές τηλεφωνίας στην Κίνα αυξήθηκαν 12% το δωδεκάμηνο έως και τον Σεπτέμβριο, φθάνοντας στα 812,5 εκατ. από 723,7 εκατ. πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με το υπουργείου Πληροφοριών της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα