Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, οδεύοντας να σημειώσουν τα υψηλότερα κέρδη σε χρονικό διάστημα πλέον του ενός μηνός. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Mizuho Financial Group Inc. σημείωναν κέρδη μετά την έκθεση για το ΑΕΠ της Ιαπωνίας, που έδειξε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας αναπτύχθηκε δύο φορές ταχύτερα από ότι αναμενόταν.

Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. οδήγησαν υψηλότερα τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου για δεύτερη ημέρα, περιορίζοντας το κόστος των καταναλωτών παγκοσμίως.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,5%, φθάνοντας στις 132,75 μονάδες στη 1 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 27 Σεπτεμβρίου. Εννέα από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη και όλες οι ανοιχτές αγορές – εκτός των Φιλιππίνων και της Κίνας – σημείωναν κέρδη.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,5% φθάνοντας στις 16.262,77 μονάδες. Ο Topix κέρδιζε 1,8%, περιορίζοντας τις απώλειες επτά ημερών.

Η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2% το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση, 10 λεπτά πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η άνοδος ήταν δύο φορές υψηλότερη των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι το ΑΕΠ θα σημείωνε άνοδο 1%.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1,7%, φθάνοντας στα 58,75 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 2 Νοεμβρίου. Προσφάτως και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 58,65 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα