Κάτω από τα 59 δολ. το βαρέλι το αργό

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 07:02

ΚΑΤΩ από τα 59 δολ. το βαρέλι, διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά την υποχώρησή του τις δύο τελευταίες ημέρες, καθώς εικάζεται ότι ο ήπιος καιρός στις ΗΠΑ, μειώνει τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης.

Η ζήτηση για θέρμανση των κατοικιών στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, την περιφέρεια που καταναλώνει το 80% του πετρελαίου θέρμανσης στη χώρα, θα είναι 26% κάτω από τα κανονικά επίπεδα έως τις 20 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη χθεσινή πρόβλεψη της Weather Derivatives. Αυριανή κυβερνητική έκθεση ενδέχεται να δείξει ότι τα αποθέματα πάνω από τον μέσον όρο πενταετίας στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν για τρίτη εβδομάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, διαπραγματεύθηκε στα 58,64 δολ. το βαρέλι, 6 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 12:24 μ.μ. στη Σιγκαπούρη.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 1,01 δολ., ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 58,58 δολ. το βαρέλι χθες, τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 2 Νοεμβρίου. Οι τιμές του έχουν υποχωρήσει 4,2% τις δύο τελευταίες συνεδριακές ημέρες.

Το πετρέλαιο θέρμανσης για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, υποχώρησε χθες 3,66 σεντς, ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στο 1,66 δολ. το γαλόνι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, διαπραγματεύθηκε στο 1,6670 δολ. το γαλόνι.

Τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου, αυξήθηκαν τις πέντε από τις έξι τελευταίες εβδομάδες και διατηρήθηκαν στα 334,7 εκατ. βαρέλια στις 3 Νοεμβρίου, 11% πάνω από τον μέσον όρο πενταετίας για την περίοδο. Σύμφωνα με οκτώ αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg τα αποθέματα πιθανόν να αυξήθηκαν επιπλέον 1,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα